Huvdård

BEHANDLINGAR

Tatuering ögonbrynDe olika alternativen för ögonbrynstatuering är puderbryn eller 3D-bryn. Vid puderbryn tatuerar man in en skugga i dina bryn, så att du får till formen på brynen, och ger illusionen av tätare eller skuggade bryn.


Vid 3D tatuerar man in stråliknande linjer i brynen som ger illusionen av att du har fler strån och därmed tätare ögonbryn. De olika metoderna kan med fördel kombineras och kallas då kombobryn.


Vid oljig hud passar dock pudermetoden bäst, eftersom oljan i huden kan få färgen i "stråna" att flyta ut och bli diffusa.Ögonbrynstatuering fungerar för alla hudtyper och alla åldrar, och anpassas med färg och form utefter dina önskemål och hur dina bryn sitter. De mäts naturligtvis ut och målas upp före tatueringen, tills vi båda är nöjda med placeringen, formen och tjockleken. Jag kommer enbart att sträva efter ett så naturligt resultat som möjligt.


Tatueringen genomförs med en speciell maskin som är gjord för just PMU (Permanent Makeup) och färger som med tiden bleknar och försvinner inom ca 5 år. Det finns dock ingen garanti för att färgen försvinner helt eftersom hållbarheten är individuell.

Dessa färger slår inte över i rött eller blått som andra färger på marknaden ibland kan göra.


Detta är INTE microblading, som är en annan tatueringsteknik då man skär i huden. Det blir därmed mindre blödning, mindre ärrbildning, mindre smärta, längre hållbarhet och större möjligheter för slutresultatet med maskin.Hårklippning


En ny frisyr, klippa topparna eller bara trimma skägget? Det kan vara allt som behövs för att ta fram din bästa sida. Här erbjuds hårklippning med både maskin och sax för män, barn och ungdomar.

IPL

Kollagenstimulering

Pigmentreducering

Permanent hårborttagning

Kärlreducering

AknebehandlingIPL står för Intense Pulsed Light och är en ljusbehandling som kommer åt många olika hudproblem.


Ljuset skapar värme i huden och därmed stimuleras bildandet av kollagen för hudföryngrande effekt, koagulering av små, ytliga blodkärl, dämpning av akneinflammationer.

Behandlingen reducerar rodnad och lämpar sig mycket bra för Rosacea.
Njut av en avkopplande ansiktsbehandling med produkter som är anpassade efter din hudtyp samt hudtillstånd. Behöver du en mer intensiv djuprengörande behandling så lägger vi mer fokus på portömningen.


Detta kommer vi gemensamt fram till under hudanalysen i början av behandlingen. I slutet följer rekommendation för hemmaprodukter samt för fortsatta salongsbehandlingar utifrån dina mål och förutsättningar.


ANSIKTSBEHANDLINGAR


Quickfix, 30 minuter 

En snabb uppfräschning med rengöring, peeling, mask och avslutande produkt.

Observera att rabatterat pris på frans/brynfärg/form INTE gäller vid tillägg i denna behandling.Cleanse, 50 minuter

En grundlig portömning efter rengöring, peeling och ånga. Avslutas med ansiktsmask och individanpassade produkter. Denna behandling passar dig med blandhy/oljig hud. Observera att brynplock inte ingår i denna behandling, utan måste läggas till.Relax, 50 minuter

En underbart avslappnande och lyxig ansiktsbehandling med dämpat ljus, lugn musik, härlig massage av ansikte, dekolletage och händer, med mjukgörande och återfuktande produkter. Perfekt för dig som behöver en lugn stund i vardagen och bli lite ompysslad. (Obs! Innehåller ingen portömning)Young, (upp t.o.m 17 år) 50 minuter

Detta är en djuprengörande och lugnande ansiktsbehandling speciellt utformad för dig mellan 13-17 år. Här används milda och effektiva produkter som minskar talgproduktion, dämpar svullnad och irritation som orsakats av akne och håller porerna öppna för en friskare hud.Classic, 60 minuter

Innehåller allt som en klassisk ansiktsbehandling ska ha. Din hud blir effektivt rengjord, exfolierad och extraherad men du får också tid att slappna av och njuta av en härlig massage av ansikte och dekolletage. Individanpassad ansiktsmask och avslutande produkter. Observera att brynplock inte ingår, utan måste läggas till.
KEMISK PEELING


Boka in en konsultation två veckor före behandling för att gå igenom vad du har för önskemål och förutsättningar. Vi pratar igenom vilken som är den bästa behandlingen för dig, och du får individanpassade produktrekommendationer.


Kemisk peeling innebär att man med hjälp av olika syror exfolierar huden. Man avlägsnar döda hudceller för att få fram nyare och friskare hud. När vi blir äldre tar hudens celler längre tid på sig att förnyas.

Vid kemisk peeling stimuleras hudens cellförnyelse vilket resulterar i en piggare och fräschare hud med mer lyster. Oftast rekommenderas en kur på minst fyra gånger, med 2-4 veckors mellanrum, beroende på vad du har för mål med din behandling och vilken typ av peeling som används.

Man kan behandla pigmenteringar i form av solskador eller melasma för att få en jämnare hudton. Även tilltäppt problemhy kan förbättras med kemisk peeling.

 

Mask Peel    

Passar dig med fet, tilltäppt eller aknebenägen hud. Reglerar talgproduktionen vilket minskar oljigheten på hudytan och synligheten av förstorade porer. Stimulerar hudens cellförnyelse. Behandlingen är säker och snabb.  Ingen återhämtningstid. Lite eller ingen flagning av huden.  För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Milk Peel    

Storfavorit som peelingen mot fina linjer, matt hy och tråkig hudton. Återställer en hy med lyster. Stimulerar hudens cellförnyelse. Reglerar oljig hud och förstorade porer.  Jämnar ut hudtonen.  Förbättrar effekten av din dagliga hudvård.  Passar för alla hudtyper. Behandlingen är säker och snabb.  Ingen återhämtningstid. Lite eller ingen flagning av huden.  Förbättrar andra kosmetiska behandlingar, t.ex microneedling. För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Cosmo Peel 18%

Denna behandling är lämplig för dig med grövre hud, solskador, akneärr eller mogen hud. Detta är en kraftfull peeling där du med största sannolikhet kommer att flaga i upp till en vecka. För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Mela Peel

Detta är en peeling som effektivt behandlar hyperpigmentering i form av exempelvis solskador eller melasma. Du får en jämnare hudton med lyster. Det är mycket viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition, samt efterbehandlar med tillhörande produkter i minst en månads tid. Vid första behandlingen ingår en Mela Cream (Pris 1365:-) Det kan behövas fler behandlingar för optimala resultat, men detta är individuellt.


Cosmo Glow

Cosmo Glow påminner lite om PRX T-33 (som jag erbjöd tidigare på salongen) och ger lyster på nolltid. Det är en behandling som ger resultat men som ändå är ganska mild. Den sätter fart på cellförnyelsen, ökar produktionen av kollagen och elastin, jämnar ut huden och ger den mer liv. Det här är verkligen den optimala behandlingen för dig som har ont om tid men som vill ha maximalt resultat. En kur på 4 behandlingar med en till två veckors mellanrum rekommenderas för bästa resultat. Det är viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.
MICRONEEDLING


Med hjälp av en ”penna” med 12 tunna, sterila nålar som rör sig fram och tillbaka mycket snabbt kan vi skapa tusentals microkanaler i huden för att slussa ner aktiva ämnen. Man gör alltså en kontrollerad skada för att stimulera hudens egen läkningsprocess och nybildning av kollagen. Vi kan behandla akneärr och ojämn hudstruktur, hud med elasticitetsförlust, rynkor och pigmenteringar.


Du får en jämnare och fastare hud. En kur på 6 gånger rekommenderas med 3-6 veckors mellanrum mellan behandlingarna. Vill du därefter fortsätta att behandla rekommenderas att du avvaktar 9-12 månader innan nästa kur, så att huden får tid på sig att stärkas upp.
FRANSAR/BRYN


Vad är viktigare än din blick under mötet med nya människor? Med fransfärg och brynfärg ramas ögonen in på ett smickrande sätt utan att du behöver tänka på att fylla i dina ljusa ögonbryn eller kladda med mascara. Perfekt på resan till värmen eller när vinden får ögonen att tåras.


Öppna upp din blick med en permanent fransböjning/lashlift. Fungerar ungefär som en permanent av håret.  Dina naturliga överfransar fästs på en rulle och i två omgångar läggs permanentkräm på, som fixerar fransarna i rätt böjning.


Effekten sitter i ca 6-12 veckor beroende av hur snabbt dina egna fransar byts ut.


Använd inte rengöring eller makeup på fransarna under de första 24 timmarna efter behandlingen. Undvik vattenfast mascara och ögonmakeup remover med olja. Då håller resultatet längre.

VAXNING

Slipp irriterande stubb efter rakning.

Vaxning är effektivare än rakning eftersom det tar bort hela hårstrået ända från roten och inte bara från hudens yta, vilket ger dig ett resultat som varar längre.

Resultatet kan vara i 2-4 veckor, beroende på din hårväxt. Med regelbunden vaxning kan tiden som krävs mellan behandlingarna öka till 4-6 veckor eller längre.EPILERING


Hårborttagning med nålepilering. Fungerar på alla hår -och hudfärger.


Kan även kallas electrolys/termolys eller diatermi.

Terapeuten för in en tunn nål i hårsäcken och med hjälp av elektricitet förstörs roten, så att nytt hår inte ska kunna växa. 


Med epilering kan man endast behandla ett hårstrå i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka men distinkta strån i ansiktet.


Det är endast hårstrån som är i rätt växtfas, dvs tillväxtfasen, som behandlingen är effektiv på, eftersom det bara är då man kommer åt roten. Bilden till höger.


Därför är det viktigt att hålla rätt tidsintervaller så att så många strån som möjligt är i rätt fas vid varje behandling, mellan 2-6 veckor. I genomsnitt krävs det mellan 5-10 behandlingar för att bli hårfri på ett område. Vid mycket grova strån tar det oftast längre tid än vid tunnare strån.


De grövre hårstråna blir tunnare för varje gång innan de till slut försvinner. De hårsäckar som är förstörda kommer inte att skapa fler strån, men framtida hormonpåverkan, sjukdom eller medicinering kan påverka tillväxt av nya strån från andra håranlag.

Borttagning av hudförändringar


  • Fibrom
  • Hyperpigmenteringar (solfläckar/åldersfläckar)
  • Hemangiom (röda små ”leverfläckar”)
  • Seborroisk keratos (åldersvårtor, talgvårtor)
  • Skin tags (hudflikar)


Beroende på vad det är för hudförändring du vill ta bort, hur många de är m.m väljer jag vilken metod som fungerar bäst i just ditt fall, och priset blir då också individuellt. Behandlingsformerna som används är cryopen, diatermi eller kemisk peeling.


För utstående fläckar kan det krävas flera behandlingar. 

Eftersom hudens celler har en tendens att återskapa hudförändringar som en gång varit, kan man inte garantera att resultatet förblir permanent. Behandlingen kan då upprepas.


Observera att det är av största vikt att en läkare har gjort en första bedömning för att konstatera att det är en godartad hudförändring och därmed godkänd för behanding. Dock avlägsnar jag ej pigmenterade fläckar, så som leverfläckar.


Kärlborttagning


Kärlborttagning med diatermi innebär att man använder en nål som man sticker ned i blodkärlet. Där hettas den upp med hjälp av ström. Värmen försluter kärlet så att blodflödet upphör och det ytliga kärlet försvinner. 


En underskattad men effektiv metod för tunna, röda kärl i ansiktet. Med diatermi kan man endast behandla ett litet blodkärl i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka mindre men distinkta kärl i ansiktet.


Ofta uppnår man önskat resultat med ett enda behandlingstillfälle men det kan krävas fler behandlingar.


Efter behandlingen får man räkna med rodnad, svullnad och sveda som sedan kan övergå i läkning med små sårskorpor där nålen gått in. Inom någon vecka brukar man dock vara helt återställd. Det kan därefter ta någon månad innan man ser det slutgiltiga resultatet.

AVSLAPPNINGSMASSAGE


Avslappningsmassage är en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Alla grepp är hämtade från svensk klassisk massage och utförs med ett lätt tryck och med långsamma rörelser.


Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress.


Denna form av massage är ett fantastiskt bra sätt att varva ner på och börja koppla av.

Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro-hormonet oxytocin, så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar.


Observera att detta inte är en djupgående massage, och ett hårdare tryck därför kan inte ges.

Naglar


Naglarnas och händernas utseende är otroligt viktigt i dagens samhälle, och påverkar på vilket sätt du kan uppfattas av andra människor.

Har du välvårdade naglar och händer så känner du dig finare vilket också gör att du utstrålar mer självförtroende. Allt material som används på Hudhälsan är några av de bästa på marknaden och orsakar mimimalt eller ingen risk för allergiska reaktioner.Förstärkning/förlängning med gel

Gelé appliceras på dina naturliga naglar och härdas i LED-lampa vilket bygger upp en viss höjd och stabilitet. Du väljer själv vilken/vilka färger du vill ha. Resultatet håller sig snyggt i runt fyra veckor varpå ett återbesök är på sin plats.

Dekorationsmöjligheterna är oändliga. Se bara till att boka på extra tid om du vill ha dekoration

(Är du osäker på vilken behandling du ska välja, kontakta mig för rådfrågning).

Vill du ha längre naglar bokar du nagelförlängning. Då byggs konstgjorda naglar ut på en mall från dina egna naglar. Kanske har du en eller flera deformerade naglar som behöver stärkas upp och jämnas ut? Då går det att bygga upp nageln för att få ett naturligare utseende och matscha dina andra naglar.


När du bokar ett besök för att göra gelénaglar behöver du vara beredd på att produkten behöver filas bort eller växa ut om du mot förmodan inte skulle vilja fortsätta att ha gelenaglar. Det går dock att boka borttagning av gel här på salongen.Gellack

Detta är en blandning mellan gele och nagellack, så kallat permanent lack. Det härdas i LED-lampa. Lacket är torrt när du går från salongen och blir som ett extra skydd mot nageln. Går att boka med eller utan ett lager lätt förstärkning för extra stabilitet. Lacket kan lösas upp, antingen på salongen eller hemma och håller sig snyggt i upp till tre veckor.Manikyr

Behöver dina torra, stackars händer, naglar och nagelband lite extra omtanke är en klassisk manikyr behandlingen för dig.  Går att boka med eller utan lackning (vanligt nagellack).

FOTVÅRD


För vackra, välvårdade fötter kan du boka en fotvård. Luta dig tillbaka och koppla av medan du avnjuter en god kopp kaffe eller te. Blunda och låt dig skämmas bort en stund med en skön fotmassage.


Boka fotvård med gellack så har du lackade naglar som håller sig fina tills de växer bort. Gellack är ett gellack som härdas i LED-lampa.


I fotvårdsbehandlingen ingår borttagning av förhårdnader, klippning och filning av naglar, nagelbandsfix och massage.