Huvdård

BEHANDLINGAR

Njut av en avkopplande ansiktsbehandling med produkter som är anpassade efter din hudtyp samt hudtillstånd. Behöver du en mer intensiv djuprengörande behandling så lägger vi mer fokus på portömningen.


Detta kommer vi gemensamt fram till under hudanalysen i början av behandlingen. I slutet följer rekommendation för hemmaprodukter samt för fortsatta salongsbehandlingar utifrån dina mål och förutsättningar.


ANSIKTSBEHANDLINGAR


30 minuter ”quickfix”    

En snabb uppfräschning med rengöring, peeling, mask och avslutande produkt.Djuprengöring 60 minuter    

Har du en hud som behöver en uppfräschning och ordentlig rengöring så rekommenderar jag att vi gör en djuprengöring. Här lägger vi extra fokus på portömning.Ungdom (t.o.m 17 år) 60 minuter   

I tonåren kan hormoner ställa till det med hudens oljebalans, vilket resulterar i en så kallad ”oren” hud. Detta är en ansiktsbehandling som är anpassad för just en ungdomshud. Med specifika produkter för att återställa oljebalansen och skapa en friskare och klarare hud.Standard ansiktsbehandling 75 minuter 

Klassisk ansiktsbehandling. Som djuprengöring, men här ingår även massage.

Rengöring, peeling, ånga, porrengöring, brynplock, massage, mask och avslutande produkt.Lyxbehandling 105 minuter

Den här behandlingen passar utmärkt att ge som present till någon du tycker om och som kan behöva en lång stunds avkoppling. Här ingår allt som i en 75 minuters ansiktsbehandling, men även en rygg/nackmassage och handmassage. Vi avslutar behandlingen med en lyxig och svalkande ansiktsmask som är fullproppad med vårdande och fuktgivande ämnen.

PRX-T33

NÅLFRI BIOREVITALISERING


Detta är nya generationens anti age-behandling! En hybrid mellan kemisk peeling och filler. Utan nålar och obehag. TCA och väteperoxid arbetar tillsammans på ett sätt som tidigare ej varit möjligt, för att uppnå flera olika fördelar! Den här behandlingen passar dig som vill jobba på spänsten och fylligheten i huden. Torr hud, rynkor och fina linjer jämnas ut och pigmenteringar dämpas.

För bäst resultat rekommenderas en kur på 4 behandlingar, med 7-10 dagars mellanrum.

Efter varje behandling får du med dig ett hemvårdskit med dag -och nattkräm som ska användas i minst 6 dagar efter behandling.

Kan utföras året runt på alla hudtyper och hudfärger.
KEMISK PEELING


Kemisk peeling innebär att man med hjälp av olika syror exfolierar huden. Man avlägsnar döda hudceller för att få fram nyare och friskare hud. När vi blir äldre tar hudens celler längre tid på sig att förnyas.

Vid kemisk peeling stimuleras hudens cellförnyelse vilket resulterar i en piggare och fräschare hud med mer lyster. Oftast rekommenderas en kur på minst fyra gånger, med 2-4 veckors mellanrum, beroende på vad du har för mål med din behandling och vilken typ av peeling som används.

Man kan behandla pigmenteringar i form av solskador eller melasma för att få en jämnare hudton. Även tilltäppt problemhy kan förbättras med kemisk peeling.

 

Mask Peel    

Passar dig med fet, tilltäppt eller aknebenägen hud. Reglerar talgproduktionen vilket minskar oljigheten på hudytan och synligheten av förstorade porer. Stimulerar hudens cellförnyelse. Behandlingen är säker och snabb.  Ingen återhämtningstid. Lite eller ingen flagning av huden.  För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Milk Peel    

Storfavorit som peelingen mot fina linjer, matt hy och tråkig hudton. Återställer en hy med lyster. Stimulerar hudens cellförnyelse. Reglerar oljig hud och förstorade porer.  Jämnar ut hudtonen.  Förbättrar effekten av din dagliga hudvård.  Passar för alla hudtyper. Behandlingen är säker och snabb.  Ingen återhämtningstid. Lite eller ingen flagning av huden.  Förbättrar andra kosmetiska behandlingar, t.ex microneedling. För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Cosmo Peel

Denna behandling är lämplig för dig med grövre hud, solskador, akneärr eller mogen hud. Detta är en kraftfull peeling där du med största sannolikhet kommer att flaga i upp till en vecka. För bästa resultat är det viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition.


Mela Peel

Detta är en peeling som effektivt behandlar hyperpigmentering i form av exempelvis solskador eller melasma. Du får en jämnare hudton med lyster. Det är mycket viktigt att du förbereder din hud inför behandlingen med minst två veckors användande av de produkter som jag rekommenderar dig beroende på din huds kondition, samt efterbehandlar med tillhörande produkter i minst en månads tid. Vid första behandlingen ingår en Mela Cream (ord. pris 1195:-). Om det skulle behövas flera behandlingar så kostar andra, tredje och fjärde behandlingen i en kur 995:-/st, men utan Mela Cream.

CYROPEN

Frysbehandling för:


Fibrom

Hyperpigmenteringar (solfläckar/åldersfläckar)

Naevus (leverfläckar)

Hemangiom (röda små ”leverfläckar”)

Seborroisk keratos (åldersvårtor, talgvårtor)

Skin tags (hudflikar)

Vårtor


Behandlingen tar bara några sekunder. Inom några dagar efter behandlingen bildas en skorpa som absolut inte får rivas bort. Skorpan faller bort av sig själv när huden undertill har nybildats. Det behandlade området kan bli svullet, mörkt och i vissa fall förekommer blåsbildning inom några dagar. Detta är en del av läkningsprocessen och du bör vara beredd på att det kommer se värre ut innan det blir bättre.

I vissa fall försvinner inte hudförändringen helt utan reduceras kraftigt.


För utstående fläckar krävs det upp till 3 behandlingar. Om du var solbrun vid behandlingstillfället kan det behandlade området se underpigmenterat ut. Detta återställs naturligt med tiden.

Eftersom hudens celler har en tendens att återskapa hudförändringar som en gång varit, kan man inte garantera att resultatet förblir permanent. Behandlingen kan då upprepas.


Observera att det är av största vikt att en läkare har gjort en första bedömning för att konstatera att det är en godartad hudförändring och därmed godkänd för behandingen.

Vid behandling av fler fläckar vid samma tillfälle tillkommer 295:- för varje fläck.

MICRONEEDLING


Med hjälp av en ”penna” med 12 tunna, sterila nålar som rör sig fram och tillbaka mycket snabbt kan vi skapa tusentals microkanaler i huden för att slussa ner aktiva ämnen. Man gör alltså en kontrollerad skada för att stimulera hudens egen läkningsprocess och nybildning av kollagen. Vi kan behandla akneärr och ojämn hudstruktur, hud med elasticitetsförlust, rynkor och pigmenteringar.


Du får en jämnare och fastare hud. En kur på 6 gånger rekommenderas med 3-6 veckors mellanrum mellan behandlingarna. Vill du därefter fortsätta att behandla rekommenderas att du avvaktar 9-12 månader innan nästa kur, så att huden får tid på sig att stärkas upp.
FRANSAR/BRYN


Vad är viktigare än din blick under mötet med nya människor? Med fransfärg och brynfärg ramas ögonen in på ett smickrande sätt utan att du behöver tänka på att fylla i dina ljusa ögonbryn eller kladda med mascara. Perfekt på resan till värmen eller när vinden får ögonen att tåras.


Öppna upp din blick med en permanent fransböjning/lashlift. Fungerar ungefär som en permanent av håret.  Dina naturliga överfransar fästs på en rulle och i två omgångar läggs permanentkräm på, som fixerar fransarna i rätt böjning.


Effekten sitter i ca 6-12 veckor beroende av hur snabbt dina egna fransar byts ut.


Använd inte rengöring eller makeup på fransarna under de första 24 timmarna efter behandlingen. Undvik vattenfast mascara och ögonmakeup remover med olja. Då håller resultatet längre.

VAXNING

Slipp irriterande stubb efter rakning.

Vaxning är effektivare än rakning eftersom det tar bort hela hårstråt ända från roten och inte bara från hudens yta, vilket ger dig ett resultat som varar längre.

Resultatet kan vara i 2-4 veckor, beroende på din hårväxt. Med regelbunden vaxning kan tiden som krävs mellan behandlingarna öka till 4-6 veckor eller längre.EPILERING


Hårborttagning med nålepilering


Kan även kallas electrolys/termolys eller diatermi.

Terapeuten för in en tunn nål i hårsäcken och med hjälp av elektricitet förstörs roten, så att nytt hår inte ska kunna växa. 


Med epilering kan man endast behandla ett hårstrå i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka men distinkta strån i ansiktet.


Det är endast hårstrån som är i rätt växtfas, dvs tillväxtfasen, som behandlingen är effektiv på, eftersom det bara är då man kommer åt roten. Bilden till höger.


Därför är det viktigt att hålla rätt tidsintervaller så att så många strån som möjligt är i rätt fas vid varje behandling, mellan 2-6 veckor. I genomsnitt krävs det mellan 5-10 behandlingar för att bli hårfri på ett område. Vid mycket grova strån tar det oftast längre tid än vid tunnare strån.


De grövre hårstråna blir tunnare för varje gång innan de till slut försvinner. De hårsäckar som är förstörda kommer inte att skapa fler strån, men framtida hormonpåverkan, sjukdom eller medicinering kan påverka tillväxt av nya strån från andra håranlag.

Permanent hårborttagning

med enzymerEl Kadife enzymsystem är en innovativ metod för permanent hårväxtreduktion utan skadliga biverkningar. Enzymerna appliceras direkt på huden efter vaxning/sockervaxning. Resultatet kräver fler behandlingstillfällen och varierar mellan olika behandlingsområden.


När håret avlägsnas med vax eller pincett i tillväxtstadiet exponeras tillväxtcellerna, vilket ger enzymerna möjlighet att  bryta ned cellernas aktivitet och därmed stoppa ny tillväxt.

Kunder som inte är vana vid att låta hårstrån växa kan uppleva en tillfällig ökning av hårväxt efter de första två eller tre behandlingarna. Detta beror på att vaxbehandlingen provocerar hårstrån att synkronisera sin tillväxtfas, vilket kommer att upplevas som ökad hårväxt. Men det möjliggör också större effektivitet vid efterföljande enzymbehandlingar.

Enzymerna är ett prisvärt alternativ för alla att kunna bli hårfria då det passar alla hår- och hudtyper.


Kostnad för el Kadifes HOME CARE produkter tillkommer vid första behandlingstillfället.

Face-kit 2299:-

Body-kit 2639:-

KÄRLBORTTAGNING


Kärlborttagning med diatermi innebär att man använder en nål som man sticker ned i blodkärlet. Där hettas den upp med hjälp av ström. Värmen försluter kärlet så att blodflödet upphör och det ytliga kärlet försvinner. 


En underskattat men effektiv metod för tunna, röda kärl i ansiktet. Med diatermi kan man endast behandla ett litet blodkärl i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka mindre men distinkta kärl i ansiktet.


Ofta uppnår man önskat resultat med ett enda behandlingstillfälle men det kan krävas fler behandlingar.


Efter behandlingen får man räkna med rodnad, svullnad och sveda som sedan kan övergå i läkning med små sårskorpor där nålen gått in. Inom någon vecka brukar man dock vara helt återställd. Det kan därefter ta någon månad innan man ser det slutgiltiga resultatet.

MASSAGE


Svensk klassisk massage. Mjukar upp spända muskler, ökar blodcirkulationen och har en lugnande effekt på nervsystemet.


Regelbunden massage motverkar stelhet och trötthet och har en stärkande effekt på immunförsvaret. Lätt beröringsmassage eller mer djupgående, beroende på dina behov och önskemål.

Naglar


Naglarnas och händernas utseende är otroligt viktigt i dagens samhälle, och påverkar på vilket sätt du kan uppfattas av andra människor.

Har du välvårdade naglar och händer så känner du dig finare vilket också gör att du utstrålar mer självförtroende. Allt material som används på Hudhälsan är några av de bästa på marknaden och orsakar mimimalt eller ingen risk för allergiska reaktioner.Förstärkning/förlängning med gel

Gelé appliceras på dina naturliga naglar och härdas i LED-lampa vilket bygger upp en viss höjd och stabilitet. Du väljer själv vilken/vilka färger du vill ha. Resultatet håller sig snyggt i runt fyra veckor varpå ett återbesök är på sin plats.

Dekorationsmöjligheterna är oändliga. Se bara till att boka på extra tid om du vill ha dekoration

(Är du osäker på vilken behandling du ska välja, kontakta mig för rådfrågning).

Vill du ha längre naglar bokar du nagelförlängning. Då byggs konstgjorda naglar ut på en mall från dina egna naglar. Kanske har du en eller flera deformerade naglar som behöver stärkas upp och jämnas ut? Då går det att bygga upp nageln för att få ett naturligare utseende och matscha dina andra naglar.


När du bokar ett besök för att göra gelénaglar behöver du vara beredd på att produkten behöver filas bort eller växa ut om du mot förmodan inte skulle vilja fortsätta att ha gelenaglar. Det går dock att boka borttagning av gel här på salongen.Gellack

Detta är en blandning mellan gele och nagellack, så kallat permanent lack. Det härdas i LED-lampa. Lacket är torrt när du går från salongen och blir som ett extra skydd mot nageln. Går att boka med eller utan ett lager lätt förstärkning för extra stabilitet. Lacket kan lösas upp, antingen på salongen eller hemma och håller sig snyggt i upp till tre veckor.Manikyr

Behöver dina torra, stackars händer, naglar och nagelband lite extra omtanke är en klassisk SPA-manikyr behandlingen för dig. Här ingår peeling, mask, klippning och filning av naglar och nagelband samt en avslappnande handmassage. Går att boka med eller utan lackning (vanligt nagellack).

FOTVÅRD


För vackra, välvårdade fötter kan du boka en fotvård. Luta dig tillbaka och koppla av medan du avnjuter en god kopp kaffe eller te. Blunda och låt dig skämmas bort en stund med en skön fotmassage.


Boka fotvård med Shellac så har du lackade naglar som håller sig fina tills de växer bort. Shellac är ett gellack som härdas i LED-lampa.


I fotvårdsbehandlingen ingår borttagning av förhårdnader, klippning och filning av naglar, nagelbandsfix och massage.